Hej!
Igår lavede jeg risotto med min søster, det smagte rigtig godt og havde en smag af tomat. Jeg fik afvide her for nogle dage siden at min veninde som bor i Holland kommer for at besøge mig, jeg glæder mig virkelig meget!.

Opskrift:
Risotto med tomat og basilikum
Til 6 Personer:
400 g Carnaroli eller Arborio ris
1 kg friske god modne tomater
12-18 Cherrytomater
1,5 l hønsebouillon(eller grøntsagsbouillon)
1 bundt basilikum
1 løg
1 fed hvidløg
5 spsk. Olivenolie
60 g koldt smør
60 parmesanost
Salt og peber

Lav et snit i de store tomaters skind, og kom dem i kogende vand i 1 minut. Lad dem køle af, og fjern derefter skindet og kernerne. Skær dem i stykker, sauter dem på panden 2 minutter med 2 spsk. Olivenolie og 1 knust fed hvisløg. Tilsæt salt og peber derefter halvdelen af den plukkede basilikum. Sauter Cherrytomaterne 1 minut ved høj varme med 1 spsk. Olivenolie. Sauter det hakkede løg med 2 spsk. Olivenolie ved svag varme i en gryde i 5 minutter. Tilsæt risen, og rør rundt i 2 minutter ved høj varme, indtil risene bliver klare( gennemsigtige) Tilsæt en æskefulds meget varm bouillon og derefter de hakkede tomater. Rør grundigt med træske. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, efterhånden som den bliver absorberet.
Når der er gået ca. 18 minutter, når risen er"al dente" tages den af bluser, smør i tern, parmesan og plukket basilikum tilsættes.
Lad den hvile 2 minutter, inden den serveres. Pynt med de stegte cherrytomater og nogle basilikumblade.
Kyys!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments